image/svg+xml

Activities

Lapland Hotels Kilpis

For holiday
For work
See map
Choose a hotel and book your accommodation
Select a destination or hotel

Hotels in cities

Helsinki

Lapland Hotels Bulevardi

Tampere

Lapland Hotels Tampere

Oulu

Lapland Hotels Oulu

Kuopio

Lapland Hotels Kuopio

Rovaniemi

Lapland Hotels Sky Ounasvaara

Hotels in Lapland

Levi

Lapland Hotels Sirkantähti

Ylläs

Lapland Hotels Ylläskaltio

Lapland Hotels Äkäshotelli

Lapland Hotels Saaga

Lapland Hotels SnowVillage

Olos

Lapland Hotels Olos

Rovaniemi

Lapland Hotels Sky Ounasvaara

Lapland Hotels Bear's Lodge

Lapland Hotels Ounasvaara Chalets

Pallas

Lapland Hotels Pallas

Saariselkä

Lapland Hotels Riekonlinna

Kilpisjärvi

Lapland Hotels Kilpis

Hetta

Lapland Hotels Hetta

Luosto

Lapland Hotels Luostotunturi

Select a destination or hotel
room, adult, children
Adults
2
Children (0-12 years)
0
Adults
2
Children (0-12 years)
0
Adults
2
Children (0-12 years)
0
Adults
2
Children (0-12 years)
0
Add room
Close
Select dates
Arr:
Dep:
Insert your discount code or corporate id here.

Arr:
Dep:

Unforgettable Kilpis

People come to Kilpis either charmed by the scenery, or crazy about a hobby. The fells call ski trekkers and the best powder snow for downhill skiers is found when you start off with a snowmobile pull, or by helicopter. The most enthusiastic skiers can even reach the peaks in neighboring countries! At the end of the day, a sauna and an ice swim are so refreshing.


In the summer, Kilpisjärvi is a paradise for backpackers, fishers and motorbikers. For motorists our hotel offers, among other things, a washing area for motorbikes and congenial company at barbecue nights at the hotel’s “Kalastajatorppa” by Kilpisjärvi-lake.

OPEN

We will open for spring 2020 on 1st March.

Spring break is between 4th May - 7th June 2020.

Summer season is from 8th June until 30th September 2020.

Contact information

Lapland Hotels Kilpis
Käsivarrentie 14206
99490 Kilpisjärvi
+358 (0)16 323 300
kilpis@laplandhotels.com

Koe upeat

Sauna & avanto

Sauna & avanto

Rantasauna lämpiää päivittäin ja avanto virkistää taatusti päivän retkillä väsyneitä lihaksia!

Читать далее

Rantasauna

Rantasauna lämpiää päivittäin ja avanto virkistää taatusti päivän retkillä väsyneitä lihaksia! Kesällä pulahtaa voi ihanan viileään järveen!
Yleiset vuorot klo 16 – 21 (omat sauna naisille ja miehille).
Sauna ilmainen hotellin asukkaille, muut 10 € / hlö, pyyhevuokra 5 €

Yksityisesti varattavat vuorot ennen tai jälkeen yleisen vuoron. Tällöin hinta 75 € / h / sauna tai Lappi Klubilaisille 50 € / h / sauna. Sauna + takkahuone 150 € / h tai LappiKlubilaisille 100 €.


Perhesauna
Hotellin päärakennuksessa oleva sauna lämpiää aina tilauksesta, jo vaikka heti aamusta. Loistava
vaihtoehto perheille, jotka haluavat saunoa yhdessä!
Hinta 60 € / h tai Lappi Klubilaisille 30 € / h.

Sulje

Kesäinen

Retkeily

Retkeily

Suurtuntureiden juurella olevat, laajat nummimaiset alueet sen ovat nautinnollisia kävellä. Kilpisjärven poluille kannattaa lähteä lumoutumaan!

Читать далее

Kilpisjärvellä korkeuserot ovat suuria ja maasto paikoitellen vaikeakulkuista. Yliperää hallitsevat useat yli tuhannen metrin korkuiset tunturit ja niiden monin paikoin kivirakan peittämät puuttomat paljakat. Kivikkojen lisäksi haasteita tosivaeltajalle aiheuttavat myös suot, tunturikoivikot ja suurimpien jokien ylitykset. Suurtuntureiden juurella olevat, laajat nummimaiset alueet sen sijaan ovat paikoin nautinnollisia kävellä.

Saanan luontopolku
Kilpisjärven Retkeilykeskukselta lähtevä 5 km pituinen Saanan luontopolku kiertää Saanatunturin länsipuolelta Skirhasjohka-joen yli Jeahkas-tunturin luokse, josta kierretään takaisin Kilpisjärvelle. Polun varrella esitellään alueen luontoa ja historiaa. Polun opasvihkoja saa Kilpisjärven luontotalolta sekä Kilpisjärven Retkeilykeskuksesta.
 

Tsahkaljärvi–Saanajärvi–Saana -reitti
Tsahkaljärvi–Saanajärvi–Saana -reitti lähtee Kilpisjärveltä Tsahkaljoen vartta pitkin Tsahkaljärvelle. Sieltä palataan takaisin päin Saanatunturin juurelle, josta matka jatkuu Saanajärven päivätuvalle. Saanajärveltä voi palata takaisin Kilpisjärvelle vaikka Saanan huipun kautta. Reitin pituus vaihtelee reittivalinnoista riippuen 9–12 km.
 

Salmivaaran polku
Salmivaaran polku lähtee Salmivaaran tieltä, Kilpisjärven luontotalolta 200 m pohjoiseen. Salmivaarantietä ajetaan 200 m, pysäköintialue ja opaste ovat pururadan päässä. Yhteen suuntaan matkaa Salmivaaran laelle on noin 800 m, ja nousua kertyy 120 m. Takaisin palataan samaa reittiä. Reitiltä on näkymät Suomen, Ruotsin ja Norjan tuntureille sekä Kilpisjärven kylälle ja Tsahkaljärvelle.


Saanan polku
Saanan polku lähtee Kilpisjärven Retkeilykeskukselta, josta noustaan Suomen pisimpiä portaita pitkin Saanan huipulle. Takaisin palataan samaa reittiä ja takaisin tullessa voi käydä Saanajärven päivätuvalla, jolloin reitin pituudeksi tulee 12 km, muutoin reitin pituus on 8 km.
 

Kilpisjärvi–Halti -reitti
Haltin huipulla käy vuosittain noin 3 000 kulkijaa. Viiden, kuuden päivän retki Suomen korkeimmalle tunturille, Haltille, 45 kilometrin päässä, asettaa kulkuvarusteet ja kunnon koetukselle. Vaivannäöstä palkkana ryhmä näkee Meekojärven vaikuttavan pahdan, hiukan sivuun reitiltä jäävän Saivaaran muodot, Annjalonjin jyrkät seinämät, Pihtsuskönkään putouksen sekä viileän ja tuulisen Pihtsusjärven suojattomat rannat. Kilpisjärvi–Halti -reitti on osa Kalottireittiä. Edestakainen matka Kilpisjärveltä Haltille ja takaisin on noin 110 km.
Pikku poikkeamiset kuitenkin kannattavat. Termisjärven suunnalla liikuttaessa jo Salmikurussa käyminen ja erityisesti Kutturankurun päällä piipahtaminen ovat vaivannäön arvoisia. Haltin reitin varressa saa lisää elämyksiä vaikkapa piipahtamalla Saivaaran laella itäkautta, Meekovaaran olkapäällä, josta avautuu hieno näkymä Porojärven laaksoon. Haltitunturin päällä Haltin valloittajat voivat laittaa nimensä Haltin kirjaan.

Sulje

Nappaa vonkale

Kalastus

Monissa Käsivarren suurtunturialueen järvissä on rautua. Lähimmät rautuvedet ovat Kilpisjärvi sekä Saanajärvi. Kilpisjärvestä löytyy myös komeaa harjusta, kuten lähes joka joesta Käsivarressa, sekä muun muassa Ailakkajärvestä. Yli kilon harjus on normaali saalis tunturissa. Hyviä taimen- ja harjusjokia ovat mm. Poroeno, Rommaeno, Valtijoki ja Lätäseno, joista jälkimmäiseen on viime vuosina noussut jopa lohi.

Pilkkiä voit tunturijärvillä lokakuun lopulta jopa juhannukseen saakka, Kilpisjärvellä marraskuun lopulta touko–kesäkuun vaihteeseen. Suurimmat raudut ja harjukset ovat nousseet useasti ensijäillä sekä helmi–maaliskuun vaihteessa. Loppukeväällä sää on useimmiten suotuisampi, mutta hienoja kelejä sattuu myös alkukaudelle, eikä tuolloin autiotuvissakaan ole tungosta.

Kesäkalastuksen voit aloittaa tunturivesillä heti jäiden lähdettyä, kohteesta riippuen kesäkuun puolivälistä heinäkuun alkuun. Kilpisjärvestä voit saada useamman kilon raudun jopa rannalta heittämällä heti jäiden lähdettyä juhannuksen nurkilla tai jopa ennen kuin ensimmäiset isot sulapaikat tulevat purojen suihin.

Ylhäällä tunturissa paras kalastuskausi alkaa yleensä heinäkuun alkupuolella, jolloin myös harjukset ja siiat ruokailevat aktiivisesti pinnasta. Vaikka joet rauhoitetaan pääosin syyskuussa, niin tunturijärvillä voit kalastaa harjusta tuloksellisesti aina syyskuun loppuun saakka.

Avovesikalastus on mahdollista Jäämeren läheisyyden vuoksi ympäri vuoden. Kilpisjärveltä on meren rantaan vain 50 kilometriä. Turskaa, seitä, puna-ahventa, kissakalaa ja meritaimenta voit saada rannalta heittämälläkin. Meritaimensesongit ovat maalis–kesäkuussa sekä syys–marraskuussa. Parhaat paikat meritaimenen narraamiseksi löytyvät kalastusoppaan ohjauksessa. Pallaksen kalastus vaatii paikkatuntemuksen lisäksi myös veneen.

Yhteistyökumppanimme Grayling Land tarjoaa kalastusopastusta ja jokiseikkailuja.

Tutustu täällä!

Sulje

Kalastus

Sulje

Tien päälle

Moottoripyöräily

Moottoripyöräily

Kesäisin Lapland Hotel Kilpis palvelee vaeltajien ja kalastajien lisäksi automatkalaisia ja motoristeja.
Lapland Hotels on tunnetusti motoristiystävällinen ketju.

Читать далее

Kesäisin Lapland Hotel Kilpis palvelee vaeltajien ja kalastajien lisäksi automatkalaisia ja motoristeja.
Lapland Hotels on tunnetusti motoristiystävällinen ketju.

Kilpis tarjoaa motoristeille etuja kuten,

  • moottoripyörän pesupaikan, kuskeille järjestyy sauna ja varusteille kuivauskaapit
  • valmiit reittisuositukset Norjan parhaille näköalapaikoille, päiväretkien pituudet vaihtelevat 2 - 8 tuntiin.
  • pyörälle tallimajoituksen, max 20 pyörää
  • vastaanotossa mm. öljyä ja ketjusprayta
  • kuskeille samanhenkistä seuraa, grilli-iltoja hotellin "Kalastajatorpalla" Kilpisjärven rannalla, säävarauksella
Sulje

Pöllyävän lumen

Moottorikelkkailu

Moottorikelkkailu

Kilpisjärvellä voit kelkkailla Metsähallituksen ylläpitämillä kelkkaurilla, joihin tarvitset Metsähallituksen uraluvan.

Читать далее

Kilpisjärvellä voit kelkkailla Metsähallituksen ylläpitämillä kelkkaurilla, joihin tarvitset Metsähallituksen uraluvan. Virallinen moottorikelkkaura kulkee Kilpisjärveltä Hettaan. Siihen yhtyy Saarikoskelta Raittijärvelle menevä ura.

Kilpisjärvellä on myös Kilpisjärven Ladut ry:n ylläpitämä maksullinen kelkkareitistö, jolle voit ostaa ns. kyläluvan Kilpisjärven Nesteeltä. Ulkopaikkakuntalaisille moottorikelkkailu on sallittua vain näillä maastoon merkityillä reiteillä ja -urilla. Reitiltä ja uralta poikkeamiseen tarvitaan aina erityislupa.

Käsivarren alueella on myös risuin merkittyjä huoltouria, joilla kelkkailu ei ole sallittua kuin erityisluvalla. Maastossa kelkkaurat on merkitty heijastimellisin ristiviitoin, jäällä punaisilla kepeillä. Maastossa liikuttaessa kuljettajan on oltava vähintään 15-vuotias.

Kilpisjärven kelkkaurakartta

Sulje

Kolmen valtakunnan rajapyykille

Risteilyt

Risteilyt

M/S Malla -risteilylaivalla pääset Kolmen valtakunnan rajapyykille jäiden lähdöstä syyskuun loppupuolelle saakka.

Читать далее

M/S Malla -risteilylaivalla pääset Kolmen valtakunnan rajapyykille jäiden lähdöstä syyskuun loppupuolelle saakka. Risteilylle lähdetään Retkeilykeskuksen rannasta. Koko retki kestää noin kolme tuntia, josta laivalla vietetään puolisen tuntia suuntaansa. Laituripaikkana toimivan Kolttalahden pohjukasta on kolmen kilometrin kävely rajapyykille.

Sulje

Risteilyt

Sulje

Järveltä tunturiin

Hiihto

Hiihto

Kilpisjärven kylän ympäristössä on huollettuja latuja, joista yksi on valaistu. Lähde ladulle tai tunturiin!

Читать далее

Kilpisjärven kylän ympäristössä on huollettuja latuja, joista yksi on valaistu. Noin 1,2 kilometrin mittaista valaistua latua huolletaan joulukuun alusta alkaen, muita latuja maaliskuun alusta. Erämaa-alueella ei ole merkittyjä latuja, mutta hiihtää voit moottorikelkalla ajettavilla huoltoreiteillä, joita vie mm. Haltille, Somasjärvelle ja Lossujärvelle. Nämä reitit on merkitty risuilla, eikä niiden kunnosta ole takeita.

Kilpisjärven latutilannetta voit seurata reaaliajassa täällä.

Sulje

Suomen suurimmat kurut

Vapaalasku

Vapaalasku

Vapaalaskijan on hyvä olla Kilpisjärvellä, sillä sieltä löytyvät Suomen suurimmat kurut ja tunturit.

Читать далее

Vapaalaskijan on hyvä olla Kilpisjärvellä, sillä sieltä löytyvät Suomen suurimmat kurut ja tunturit. Suunnata voi esimerkiksi Termikselle tai tehdä päivämutkan Norjan puolella. Aamulla lähtöä ja iltapäivällä paluuta helpottaa kelkkataksi!

Kelkkataksi Kilpis - Termis - Saarijärvi - Kuonjar - Meeko
Omatoimisen hiihtäjän tai offaripöllyttelijän helpotus: Joka aamu klo 10 lähtee kelkkataksi tunturiin! Ota
tavarat mukaan, hyppää kyytiin ja nauti talven ilosta. Niille, jotka eivät hiihdä illaksi takaisin, järjestyy paluukyyti yhteisesti sovittavaan kellonaikaan.

Sulje

Kevään

Viikko-ohjelma

Viikko-ohjelma

Kevään viikko-ohjelma sekä tilausretket

Читать далее

Olipa kiinnostuksesi umpihankihiihdossa, moottorikelkkailussa, offarilaskussa tai lumikenkäilyssä, niin oppaidemme avulla pääset kokemaan jotain uskomatonta. Ohjelmasta löytyy niin joka päivä toteutettavia vaihtoehtoja, kuin tietylle viikonpäivälle sovittuja retkiä. Eväät retkille voit tilata vastaanotosta samalla kerralla, kun ilmoittaudut retkelle. Tervetuloa kyytiin!

Kevään 2017 viikko-ohjelma valmistuu syksyn aikana!

Sulje

Viikko-ohjelma

Sulje
Snow Village